Velkommen til Medusa

Medusa er navnet på Unions helt nye eventlokale, som skal danne ramme om performances, talks, workshops, intime events, filmvisninger og bevægelse.

Slibe, slibe. Male, male. Skrue, skrue.

Hen over sommeren, har vi gået og istandsat et gammelt slidt klasseværelse, som i mange år er blevet brugt som kontor. Efter masser af knofedt og kærlighed er det nu klar til at danne ramme om musiske møder og magiske oplevelser på kulturetagen i Union.

Fra verber og tabeller til yoga og indsigt

Union var en af Nørrebros ældste skoler, og bygningen har en lang historie som institution i bydelen. Det har været vigtigt for os, at bevare den historie under renovationen.

Eksempelvis fandt vi et trægulv fuld af historie nede under den slidte linoleum. I stedet for at dække det med en ny belægning, har håndværkerne nænsomt slebet og behandlet gulvet, så det nu står med en fantastisk flot glød og varme. Man kan tydeligt se hvor lærerens kateder stod dengang der var latin, fysik og tysk på skemaet.

Væggene er blevet malet i rolige elegante farver, og vi har installeret projektor og lærred til møder og filmvisninger samt et lydanlæg til dans og bevægelse. De store østvendte glaspartier er selvfølgelig bevaret, og sikrer et behageligt naturligt lys i lokalet.

Feministisk slangehår og global gople

Det er kulturkoordinator Gustavo López, som har navngivet lokalet. Alle eventrum i Union har græske og latinske navne og Gustavo syntes vi skulle benytte lejlighed til at hylde Medusa fra den græske mytologi.

Igennem historien er hun portrætteret som et ondskabsfuldt monster, men historien om Medusa er meget mere hjerteskærende: Hun blev voldtaget af Poseidon, og sidenhen straffet ved at blive forvandlet til et uhyre med slangehår. Hun endte sit liv for Perseus' sværd, da han halshuggede hende, og det er kvinden, som blev udsat for denne voldsomt uretfærdige og triste skæbne, vi vil hylde.

Og så er Medusa jo også et andet navn for de gopler der driver rundt i verdenshavene.

Den tanke kan vi også godt lide.

Hele 1. sal i Union er nu dedikeret kultur og oplevelser. Medusa kan lejes alene til de mindre og nære oplevelser og møder, og ved større kulturevents eller seminarer, kan det med fordel kombineres med søsterlokalet Dynamo og eventsalen Aula.

Læs mere om Medusa

og om hvordan du kan leje det.