Re:Act ruller videre de næste to år

Rapolitics-projektet Re:Act har opnået finansiel støtte fra CISU og Tuborgfondet, og det betyder, at den landsdækkende indsats for at oplyse og engagere unge i menneskerettigheder gennem rap og hiphop kan fortsætte to år mere.

Hvordan bidrager hiphopkultur til kampen for ytringsfrihed, kvinders rettigheder og til ikke at blive diskrimineret? Og hvorfor er rap musik et unikt redskab til at stå op for egne og andres rettigheder?

Det bliver skoleelever og unge over hele Danmark klogere på, når den landsdækkende indsats Re:Act Human Rights takket være finansiel støtte fra TuborgFondet og Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje ruller videre med fornyet styrke og et skærpet fokus på hiphop.

I 2023 søsætter Rapolitics, Institut for Menneskerettigheder og Foreningen Roskilde Festival i samarbejde med danske rappere og internationale hiphop kunstnere en lang række aktiviteter, der de kommende to år skal ruste unge til at stå op for deres rettigheder.

Aktiviteterne, som udfolder sig i regi af Menneskerettighedsalliancen, spænder over podcast-fortællinger, skoleworkshops, koncerter og events på Roskilde Festival.

”Opbakningen til menneskerettighederne skranter over hele verden. Og undersøgelser viser, at godt halvdelen af børn og unge i Danmark ikke kan nævne en eneste menneskerettighed. Den udvikling arbejder Re:Act Human Rights med at vende,” siger Louise Holck, Institut for Menneskerettigheders direktør.

Skoleworks, podcast-fortællinger og festivaler

I det arbejde spiller hiphop en central rolle.

 

”Hiphop er aktuelt den mest lyttede musikgenre og er derfor et unikt redskab til at mobilisere en meget bred skare af unge i hele Danmark. Sammen med danske rappere og internationale hiphop kunstnere vil vi ruste unge til at stå op for deres rettigheder,” siger Manus Bell, Rapolitics’ direktør.

Om få måneder får uddannelsesinstitutioner over hele Danmark mulighed for at booke workshops med unge rapcoaches og anvende undervisningsmaterialer med fokus på hiphop og rettigheder. Re:Act Human Rights’ podcast-redaktion producerer en podcast-serie, der giver ordet til unge hiphopkunstnere, som kæmper aktuelle rettighedskampe.

Re:Act i Union

Til daglig har Rapolitics til huse i Union, og kulturhuset på Nørre Allé har lagt scene til flere af Re:Act's festival-events. Første gang var i april 2022 hvor Re:Act slog pjalterne sammen med hip-hop-radioen UnderTonen (som sender fra Unions Broadcast-studie) og satte fokus på kunstnerisk aktivisme og retten til at udtrykke sig.

Med Re-Claim Your Home i december 2022, lod Re:Act en række unge kunstnere sætte ord, lyd og billeder på hvad 'hjem' betyder for dem.

Union ønsker tillykke med de flotte og fortjente bevillinger, og ser frem til at samarbejde om flere oplysende og engagerende oplevelser de kommende to år.

Læs hele pressemeddelelsen

Læs mere om Rapolitics