Ny podcast: Al data til folket

Samtalesalonen til Forskningens Døgn er blevet til et afsnit af podcasten Cybernormer: Tre eksperter diskuterer hvordan sociale medier udfordrer menneskerettigheder, privatliv og demokrati. Og ikke mindst: Hvad kan vi gøre ved det?

Denne episode af Cybernormer er en optagelse af samtalesalonen Al Data til Folket, der foregik 29. april 2023 under Forskningens døgn.

Her inviterede Union Cybernauterne til at kuratere en samtalesalon om demokrati og mangel på samme på sociale medier, deres forstærkende effekt på misinformation og polarisering, overvågning, algoritmisk bias og kapitalisering af adfærd, dillemaerne ved indholdsmoderation og ikke mindst hvilke alternativer vi har til store, kommercielt drevne sociale medier.

Sammen med forskerne Nanna Thylstrup fra CBS, Rikke Frank Jørgensen fra Institut for Menneskerettigheder og Zeerak Waseem fra Sheffield University diskuterer Cybernaut Maia Kahlke Lorentzen hvordan sociale medier udfordrer menneskerettigheder, privatliv og demokrati.Vi kommer også ind på hatespeech, moderation og om der er håb om bedre demokratisk kontrol med sociale medier.

Og sidst men ikke mindst diskuterer vi potentialet i nogle af de brugerdrevne, ikke-kommercielle alternativer der findes derude.

Lyt med

Nanna Thylstrup og Zeerak Waseem.
Fotograf
Esben Frost

Læs mere om Cybernauterne

Samtalesalonen var støttet af Forskningen Døgn og kurateret af Cybernauterne.