The Friendly City – Reimagining Public Spaces
Fjendtligt design er blevet en udbredt strategi til at styre hvordan byens rum kan bruges, og det mærkes allermest af sårbare grupper såsom hjemløse. Ved at tilføje barrierer, fjerne læ eller opdele bænke, dikterer disse indgreb på subtil men kraftfuld vis, hvem der hører til i byen – og hvem der ikke gør.
Dette arrangement undersøger alternativer til fjendtligt design, ved at rejse konstruktive spørgsmål: Hvordan kan vi gentænke vores byer for at fremme inklusion og social lighed?Hvilken rolle kan kreativitet, samarbejde og politik spille i skabelsen af byrum, der tjener alle på tværs af sociale eller økonomiske skel?
Deltag i en aften med inspirerende oplæg, engagerende debat og en udstilling, der viser legende alternativer til fjendtligt design, udviklet af studerende fra Det Kongelige Akademi og Roskilde Universitet. Sammen med eksperter inden for bydesign, social inklusion og politisk udvikling vil vi undersøge udfordringer og muligheder i arbejdet med at skabe byrum, der byder velkommen frem for at afvise.
Program
- 16:30-17:00: Ankomst, bobler og udstilling af studerendes modeller
- 17:00-17:15: Velkomst og introduktion ved Jonas Høiness, EAHR
- 17:15-18:00: Inspirationsoplæg ved tre eksperter:
- Pia Justesen, menneskerettighedsjurist med speciale i rettigheder for sårbare grupper. Forfatter og redaktør af publikationen No Access – Social Exclusion in Urban Spaces (2024)
- Ronni Abergel, stifter af Menneskebiblioteket og initiativtager til projektet Bazar under Broen, et socialt projekt, der arbejder for inklusion af romaer på Nørrebro fra efteråret 2024.
- TBA
- 18:00-18:45: Paneldebat og Q&A, ledet af Ben Bosse, EAHR.
- 18:45-19:00: Afsluttende refleksioner og åbent netværk.
Arrangementet er på engelsk.
Kontakt
Union
Nørre Allé 7
Kontaktperson
Emergency Architecture & Human Rights