Rabia - Læseklub for tværkulturelle kvinder

Med afsæt i skønlitterære tekster fra hele verden vil læseguide Nasima skabe rum for de samtaler, hun selv manglede, da hun voksede op.

Læsefællesskabet er et frirum, hvor vi deler og udforsker de tanker og følelser, som litteraturen vækker i os, når vi læser den i fællesskab.

Og du kan være med!

Er du en ung kvinde, og har du haft en tværkulturel opvækst med alle de udfordringer og glæder, det medfører? Så er en læsegruppe på Union måske noget for dig! Det er et fællesskab, hvor vi læser sammen en gang om ugen, og som giver mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre unge kvinder, der vokser op med flere kulturer.

Læseklubben Rabia

Læseklubben er opkaldt efter Rabia Balkhi - den første kvindelige persiske poet - som levede i det 10. århundrede i det der i dag er Afghanistan.

Læseklubben Rabia er grundlagt af den dansk-afghanske kvinde Nasima Olawi, som vil være din læseguide. Nasima har teksterne med, og hun veksler mellem højtlæsning og samtaler med udgangspunkt i de tekster, vi læser. Det kræver ingen forberedelse eller særligt forhold til litteratur at være med – kun nysgerrighed og lyst til at læse sammen med andre.

Nasima siger selv om læsegruppen:

”Som dansk-afghaner, der kom til Danmark som 4-årig, har jeg gennem min opvækst og særligt tidlige ungdom rigtig ofte stillet mig selv spørgsmål som: “hvad vil det rigtige være at gøre?” og “hvad ville mine forældre tænke, hvis jeg gjorde sådan og sådan?”.  Den afghanske kultur med de værdisæt og normer, der medfølger, kom af og til i strid med den danske kultur. Det resulterede sommetider i identitetssplittelse, en skamfølelse og fortvivlelse over ikke rigtig at høre hjemme nogen steder. Det kan dog også være en stor ressource at have tilhørsforhold begge steder, og helt fantastisk er dét, når tingene taler sammen og går op i en højere enhed. Jeg manglede dog personligt et forum, hvor spørgsmålene kunne tages op, og hvor man kunne dele sine erfaringer med andre i lignende situationer."

Derfor vil Dansk Afghansk Humanitær Forening, Læseforeningen og Union samarbejde om opstart af en læsegruppe for unge kvinder med udenlandsk baggrund, der på krop og sjæl netop har mærket udfordringerne, glæderne og sorgerne ved at vokse op i Danmark med hvert sit ben plantet solidt i både den danske muld og i hjemlandets jord.

Praktisk info

  • Det er gratis at deltage i læsegruppen, og vi vil sørge for the, kaffe og lækre snacks fra Send Flere Krydderier.
  • Hvor: Union, Nørre Allé 7, 2200 København N
  • Hvornår: Hver onsdag kl. 16:30-18:00
  • For: unge kvinder (18-35 år) med tværkulturel baggrund.

Tilmelding

Vi vil gerne sørge for, at der er snacks og kaffe nok til alle, du må derfor meget gerne tilmelde dig til Nasima (vnasima@hotmail.com). Hvis du er nysgerrig og ikke har nået at tilmelde dig, er du også meget velkommen til at droppe ind på din vej fra A-B.

Fællesspisning

Efter hver læseklub er der mulighed for at blive hængende i Union og deltage med dine medkursister i det ugentlige Folkekøkken i caféen Send Flere Krydderier i Union.

Maden serveres fra kl. 17:30 og koster 65 kr.

Kontakt

Union

Nørre Allé 7

2200 København N

Kontaktperson

Læseforeningen

sigrid@laeseforeningen.dk

Del med