Danske arkitekter i Kina

Oplæg af arkitekt Holger Dahl

Kom med til foredrag med Kinakender Holger Dahl, der med sit dybe kendskab til arkitektur og Kina vil tegne billedet op af danske arkitekter i Kina gennem tiden.

Vilhelm Dahlerup tegnede pantomimeteatret i Tivoli i 1874, og hundrede år senere tegnede Gehrdt Bornebusch den Danske Ambassade i Beijing. I 1920’erne rejste arkitekter som Johannes Prip-Møller, Kay Fisker og Steen Eiler Rasmussen til Kina for at studere den klassiske tempelarkitektur, mens det midt i århundredet var Jørn Utzon og Tobias Faber, der tog samme tur. I år er det 50 år siden, ambassaden i Beijing stod færdig, og der er derfor god grund til at kigge nærmere på den arkitektoniske udveksling mellem Danmark og Kina. Hvad har vi lært af Kina, og hvad er det, Kina vil lære af os?

Om Holger Dahl

Holger Dahl (f. 1961) er kunst- og arkitekturredaktør på Berlingske. Før han uddannede sig til arkitekt, studerede han kinesisk sprog og kunsthistorie i Beijing, hvor han boede fra 1981 til 1983.

Oplægget er en del af Dansk-Kinesisk forenings arrangementer i Union.

Dansk-Kinesisk Forening

Dansk-Kinesisk Forening udgiver tidsskriftet Kinabladet. Foreningen dækker et bredt spektrum af temaer om Kina og forbindelserne mellem Danmark og Kina, som formidles via inddragelse af personer med kendskab til Kina. Foreningen er uafhængig af politiske og økonomiske interesser.

Kontakt

Union

Nørre Allé 7

2200 København N

Kontaktperson

Dansk Kinesisk Forening

sekretariatet@dansk-kinesisk.dk

Del med