Change language

  • Dansk
  • English

VerdensKulturCentret skifter navn til Union

03.03.2019
  • Make an event at Union
VerdensKulturCentret på Nørre Allé 7 skifter navn til Union. Med navneskiftet følger en styrket profil som eksperimenterende kulturplatform.

Det er resultatet af en proces, som har involveret både brugere og medarbejdere, når VerdensKulturCentret tirsdag den 5. marts bliver til Union. ”Vi satte os ned med en række af vores partnere og brugere og lyttede til deres ønsker og drømme for huset. Vi oplevede, at flere partnere og kulturaktører havde det svært med navnet VerdensKulturCentret, som de følte var fremmedgørende og en lille smule gammeldags,” fortæller daglig leder Åsmund Kverneland. Udover behovet for et navneskifte og afslørede samtalerne også et ønske om en styrkelse af profilen i retning af mere samhørighed og fællesskab. ”Det er de behov, vi adresserer med Union,” fortæller Åsmund Kverneland.

Kulturmødet er omdrejningspunkt

Den nye profil ikke et brud med idealerne om det frugtbare kulturmøde, som altid har været en del af husets DNA. Tværtimod. ”Vi tror på, at det er smukkere at sammenblande end at opdele og den kulturelle diversitet er stadig helt central i Union. Med den nye profil vil vi åbne huset endnu mere op. Udover at være et sted for kulturmøder vil Union også være platform for mødet mellem meninger, mennesker og udtryksformer,” fortæller Åsmund Kverneland og fortsætter, ”her kommer husets beboere og kulturaktører til at spille en vigtig rolle".

Kraftcenter for kultur og viden

De seneste år har kulturhuset indgået stærke partnerskaber, som har sat deres præg på huset. Den socioøkonomiske virksomhed Send Flere Krydderier driver et velbesøgt spiseri i stueetagen, og det regionale spillested Alice er flyttet ind i koncertsalen i baggården, hvor de serverer eventyrlysten musik fra nær og fjern. Men de færreste ved, at der også bor en lang række kreative organisationer, som er med til at sætte en dagsorden nationalt og internationalt inden for arkitektur, formidling, repræsentation og sociale indsatser. En af disse organisationer er Turning Tables, som arbejder for at styrke unges livssituation ved at bruge kreative værktøjer som film, musik og foto. Martin Højland, som er leder af Turning Tables og den ene halvdel af duoen Den Sorte Skole, er begejstret for Union og de nye takter: ”Det gør bare, at vi føler os mere hjemme og finder en stolthed i at være medlem af den her kreative legeplads. Nu er der virkelig mulighed for at få et kraftcenter for kultur og viden her på Nørrebro, og det glæder vi os til at være med til at skabe”.