Change language

  • Dansk
  • English

Nyt club-koncept i Union

20.12.2019
  • ""
Fuse Jams er en ny tryg kluboplevelse for de danseglade, som finder sted i Union hver søndag kl. 14:00

Nattelivet kan ofte opleves som et utrygt sted at opholde sig, og særligt minoritetsgrupper føler sig udsat i det københavnske klubmiljø. Det vil dansekollektivet Fuse Point gøre noget ved, og efter nytår introducerer de Fuse Jams hver søndag i kulturhuset Union på Nørrebro. Her kan kreativiteten få frit løb i trygge rammer.

Ud med alkohol, sexisme og racisme

For Fuse Point har det altid været house-kulturen og glæden ved at danse som har været omdrejningspunktet. Men i København kan det være svært at finde et sted hvor man kan udtrykke sig frit uden at føle sig udsat: ”Det er ikke altid en god oplevelse at gå i byen i København. Med Fuse Jams vil vi hver søndag tilbyde et trygt rum hvor man kan danse og føle sig fri, uden at skulle kigge sig over skulderen,” fortæller Casper Preisler, resident DJ og medskaber til initiativet. Derfor bliver der ikke solgt alkohol når den første Fuse Jam bliver afholdt i kulturhuset Union den 5. januar. Arrangementet vil desuden være stoffrit og der vil være nultolerancepolitik overfor sexisme, racisme, homofobi og transfobi.

Bygger et positivt fællesskab

Det er Fuse Points passion for den elektroniske scene som er drivkraften. Sammen med kulturhuset Union og det faste team af frivillige, stabler de arrangementer på benene, som fokuserer på de positive aspekter ved house-kulturen. ”Fuse Jams er både for den nysgerrige, og for den garvede dansemus. Her er der ingen fordømmende blikke, og alle kan få lov at være en del af kulturen og fællesskabet,” fortæller Lotfi Attia, den anden idémand bag Fuse Jams. Open Floor og danseworkshops, er en fast del af jammet, som hver søndag kredser om et bestemt kunstnerisk tema. I løbet af året vil der således være mulighed for at opleve både live-koncerter, koreografiske forestillinger, battles, debat og meget mere. ”Kort sagt vil vi opbygge et sundere kunstnerisk miljø i den københavnske house-scene, og det er der plads til i et kulturlaboratorium som Union,” afslutter Attia.