Change language

  • Dansk
  • English

Nørrebro-festivalen Spectacle vender tilbage - større og vildere!

05.03.2020
  • ""
Med endnu flere scener i spil og et styrket samarbejde mellem ALICE og UNION, er forårsfestivalen Spectacle klar til at skabe en sand fest

Spectacle så dagens lys sidste år som en ny forårsfestival på Nørrebro. “Nyskabende festival bød på stærke og anderledes musikoplevelser”, skrev svenske Hymn om festivalen, der blev søsat af spillestedet ALICE på Nørre Allé 7 som en eventyrlig rejse rundt i hele ALICE’ musikalske verden.

En fest for det eventyrlystne publikum

29-30 maj vender Spectacle tilbage. Udgangspunktet er atter at skabe en fest for det nysgerrige publikum, men ambitionerne er endnu større. Som sidste år vil ikke kun ALICE’ koncertsal, men hele området omkring Union blive fyldt med musik - med koncerter i gården og i smukke Sankt Johannes Kirke. Som noget nyt byder vi også på koncerter i den flotte Sankt Johannes Gård. Spectacle kan hermed byde på adskillige spændende koncertrum, få minutters gang fra hinanden og midt på Nørrebro. 

Om festivalen udtaler ALICEs daglige leder, Piet Breinholm: 

Spectacle bliver voldsomt, følsomt og en fest. Vennerne og ALICE inviterer til en ultra komprimeret weekend med et musikalsk DNA fra Lightning Bolt til Księżyc – det taler for sig selv. Huset UNION og resten af vennerne komplimenterer musikken og sørger for både hjerte og hjerne i denne maj weekend, hvor vi skruer op for det hele: Samtaler, vin, støj og poesi.

Vi løfter nu sløret for de første stærke navne til dette års festival. Her man man blive blæst igennem af den amerikanske støjrock-duo Lightning Bolt, hvis hæsblæsende shows er af en anden verden. Dansefesten garanteres af RP Boo - en af faderskikkelserne på Chicagos footwork-scene, en musikalsk retning og dansestil, som udspringer af Chicago-house.

Der bydes på månesyg mystik, når det polske kult-orkester Księżyc indtager Sankt Johannes Kirke med deres stemningsskabende blanding af neo-folk, elektroniske lydlandskaber og okkult cabaret. Og i hænderne på det hæderkronede britiske ensemble Apartment House vækkes den amerikanske minimalist Julius Eastmans hovedværk Femenine til live.

Et udvidet oplevelsesrum

Spectacle er mere end bare koncerter. Festivalen skaber et udvidet oplevelsesrum med debatter, workshops og kunstneriske performances, der skaber en kontekst til musikken. Og vi skaber et hyggeligt festivalmiljø i gården mellem ALICE og UNION, hvor der vil være pop up-arrangementer, DJs og selvfølgelig mulighed for at nyde gode drinks og lækker mad. 

ALICE teamer op med UNION om et stærkere samarbejde, der kan løfte festivalens ambitioner og samtidig i endnu højere grad end i 2019, bringe hele det boblende kulturelle miljø omkring UNION og ALICE i spil.

Åsmund Boye Kverneland, daglig leder af UNION, udtaler om samarbejdet:

Med Spectacle har vi mulighed for at gå ind i musikkens yderpunkter, og udforske hvilke funktioner lyd og musik spiller for vores sanser og psyke. At vi har et så ambitiøst spillested på matriklen som ALICE, er en gigantisk gave til hele København, og vi er fandens begejstrede for at kunne gå ind som samarbejdspartner på programmet rundt om koncerterne, og på sigt få involveret flere af Unions medlemsorganisationer og faste arrangørfællesskaber. Vi forventer syleskarpe debatter, bevidsthedsudvidende lydterapi og samtaler med eksperter og meningsdannere som tager lyd og musik og alt hvad der ligger rundt om den gravalvorligt. Det glæder vi os til at være en del af.

Praktisk om Spectacle

Spectacle 2020 finder sted 29-30 maj på Nørre Allé 7. Festivalen præsenteres af ALICE i samarbejde med UNION.

Et begrænset antal partoutbilletter sættes i salg mandag 9. Marts kl. 10.00. Billetter sælges via Billetto og koster 450 dkk inkl. gebyr.

Det vil også være muligt at købe billet til de enkelte dage. Dagsbilletter sættes i salg senere. Aktiviteter i gården er gratis at deltage i.