Change language

  • Dansk
  • English

Moving Clothes

01 aug

Dato

søn. 01. aug. kl. 15.00
Danse-performance: Hvad sker når kostumer forandres fra silhuetter med vante bevægelser til en hæmmende, humoristisk og klodset silhuet?

Moving clothes er en eksperimentel performance hvor processen vendes på hovedet. Kostumerne i dette eksperiment fungerer både som beklædning og som koreografisk ramme. Denne performance dykker ned i beklædning og tekstiler i forhold til bevægelse med kroppen. Kostumerne er inspireret af designerens egne æstetiske indtryk og visuelle viden om forskellige danse beklædninger og traditioner. Farver, Form og traditioner udfordres og blandes sammen i et nyt udtryk.

Målet med dette eksperiment har været, at undersøge hvilken betydning beklædning har i forhold til krop og bevægelse. Her undersøges hvilke nye bevægelser der opstår når kostumerne forandres fra silhuetter med vante bevægelser til en hæmmende, humoristisk og klodset silhuet. Projektet er et samarbejde imellem kostumedesigneren Lærke Barfod og danse kollektivitet Fuse point. Her arbejdes med foranderlige silhuetter, print, bevægelige tekstiler som forholder sig til kroppen.

Lærke Bang Barfod

Den Oslo baserede kostume designer Lærke Barfod har en baggrund som skrædder og er er uddannet accessory designer fra Kolding designskole. Lige nu er hun i gang med sin kandidat på kunstakademiet i Oslo, med speciale inden for kostume design. Lærke arbejder med udvikling af silhuet og tekstur i forhold til bevægelse og fortælling igennem kroppen.

Dansere

  • Asdet Langthong (DK)
  • Lotfi Attia (DK)
  • Theresa Gustavsson (SWE)

Projektet er støttet af Snabslanten og Union.