Change language

  • Dansk
  • English

TÅRNET

25 jul

Dato

søn. 25. jul. kl. 20.00
150 kr.
Forestillingen TÅRNET bringer nyt lys på den omdiskuterede #Metoo-debat - på den mandlige krænker og hvorfor han begår overgrebene.

TÅRNET er den tredje og sidste forestilling i Teater Solaris’ STEDBØRNSTRILOGIEN, skrevet og instrueret af Sananda Solaris med musik komponeret af Henrik Marstal. Den første del af trilogien var BRØNDEN fra 2015 - en moderne Medea-fortælling, hvor en mor slår sine børn ihjel. Den anden del var CELLEN fra 2017, som handler om en dansk soldat, der er passivt tvunget til at vidne tortur.

I sidste del, TÅRNET, møder vi en mand, der har begået voldsomme krænkelser, og gennem forestillingen følger vi ham på sin rejse mod at forstå, hvorfor han begår dem. Den rejse er svær at se, men meget nødvendig for at eksponere en ubelyst vinkel af #MeeToo-bevægelsen – nemlig den krænkende mands perspektiv. Det er et vigtigt, men sprængfarligt emne, som mange har vist sig at være berøringsangste overfor, men det er en debat, teatret mener må tages, hvis vi skal komme overgrebene til livs.

Med trilogien har teatret taget publikum med på en rejse for at forstå, at de største grusomheder er en del af de større strukturer, vi selv er en del af. For at bryde disse strukturer er det nødvendigt at forstå dem og sin egen rolle i dem. Derfor har trilogien udformet sig som ‘forsoningsteater’, hvor der er blevet afholdt delinger med publikum efter hver forestilling - en nærværende samtale mellem publikum og forestillingens skabere og relevante inviterede deltagere.

I forbindelse med TÅRNET er hjerneforsker, Jon Wegener, en del af delingerne. Han har selv været offer for forestillingens tematik og deler åbent ud om sin viden og erfaringer.

Kom og oplev en nervevridende, poetisk, provokerende, voldsom og tankevækkende - og ikke mindst vigtig forestilling med den talentfulde Jakob Svare Juhl i den bærende hovedrolle.