Change language

  • Dansk
  • English

Strukturel racisme - er alle hvide mennesker racister?

14 aug

Dato

14.08.2019, 19:00
250 kr.
Mobilepay 50377617
Mica Oh og hendes hold tilbage med endnu et seminar om strukturel racisme og hvordan man håndterer den.

Er alle hvide mennesker er racister? Spørgsmålet er ikke om foredragsholder Mica Oh synes at alle hvide mennesker er racister. Spørgsmålet går ud på, om man som hvid tænker racistisk? Kunne man komme til at tænke racistisk, og kunne det forekomme at man ubevidst kunne komme til at handle og sige noget racistisk, og hvad gør man hvis det er sker.

Pris for både foredrag og åben workshop: 250 kr.
Tid/varighed: 3 timer.
Pengene indsættes via mobilepay til nummer: 50377617
 

Kort om foredraget

Et foredrag v/Mica Oh: Samfundskritisk debattør og skribent.

For at blive en god allieret kræves det, at du forstår racismens magtstruktur. At du forstår, at racisme er en politisk ideologi. At du ved, at racisme ikke er noget, som du eller jeg har fundet på. Men erkende og anerkende, at vi alle lever i og under den samme struktur. Hvor sorte og brune mennesker mærker og modtager den racistiske magtstrukturs negative påvirkninger, mens hvide mennesker modtager de positive påvirkninger.

Racisme er unægteligt en del af vores hverdag. Om vi vil det eller ej, så er racisme blevet skabt og lever i bedste velgående. Den fodres dagligt, og den modtages dagligt. I foredraget ’Alle hvide mennesker er racister’ bliver racisme talt om, i en ærlig og direkte kontekst.

Man vil i løbet af foredraget blive taget med igennem racismens magtstruktur. Privilegier. Blinde vinkler. Kort sagt den måde, hvide mennesker fastholdes i racistiske strukturer, og dermed fastholder racismen i hverdagen, så den forsat lever. Der vil også blive givet eksempler på, hvordan man i stedet bliver en god allieret: hvilke værktøjer, hvide mennesker kan bruge til at se egne blinde vinkler, og hvordan det er muligt at ændre sit sprogbrug og sin adfærd, så man fralægger sig de racistiske, ubevidste mønstre.

 

Workshop

Derudover er der de 3 workshops, samlet i en stor workshop. Hvor vi taler dybere ned i de vigtigste problemstillinger, og taler om vi hvordan vi aktivt kan gøre en forskel, samt hvordan vi ændrer måden vi anskuer os selv og overfor hinanden, når talen falder på racisme.

  • Racisme ovenfra: Racisme. Privilegier og blinde vinkler.
  • Ordets og handlingens betydning: Sprog/sprogbrug/ytringsfrihed. Intention og handling.
  • Er du en allieret: Hvordan bliver du en allieret. Hvordan kan du bruge dit hvide privilegie. Hvordan underviser du dine hvide peers.

Foredraget og workshop længde er samlet 3 timer, med tid til spørgsmål og oplæg til debat, efter foredraget.

Pris: 250 kr. // 200 kr. for studerende