Change language

  • Dansk
  • English

Flamencópolis Concert Performance

  • Foto: Emilia Therese
29 feb

Dato

29.02.2020, 21:00
Til denne første Flamencópolis koncertperformance, mødes tre kvinder med enestående historier på scenen.

Flamencópolis er en serie af koncertperformances med flamenco i fokus, som løber over foråret på Union KBH i København. De inviterede kunstnere mødes på scenen til en semi-improviseret performance i intime rammer, og der er plads til både det moderne, det traditionelle og det eksperimenterende.

Første koncert i rækken er d. 29. februar, hvor tre kvinder med enestående historier mødes. Det er Noelia ‘La Negri’ Heredia som er den eneste kvindelige professionelle flamencoperkussionist og -sanger blandt det spanske romani-folk, Bettina Flater som er en norsk professionel flamencoguitarist der har gjort karriere i Spanien og har turneret verden rundt med de største flamencokunstnere, og Phyllis Akinyi, en dansk-kenyansk flamencodanser som har arbejdet professionelt i Spanien de sidste mange år, og som er kendt som en af meget få flamencodansere på verdensplan med afrikanske rødder. De har alle tre været forløbere i deres felt, og har arbejdet sammen på kryds og tværs, men aldrig sammen som trio. De mødes i København samme dag som koncerterne, og har et kort musikalsk møde inden de går på scenen. Deres professionelle erfaring og forståelse for flamencokoderne - en slags nonverbalt sprog som bruges på scenen for at skabe samhørighed - gør at de kan skabe en performance sammen uden at have øvet op til.

OBS: TO KONCERTER SAMME AFTEN!

  • Hvor: Union Kbh, Nørre Allé 7
  • Hvornår: 29. februar kl. 19:00 og kl. 21:00
  • Varighed: ca. en time
  • Pris: forsalg 125 kr + gebyr, 150 kr i døren.

Læs mere om kunstnerne her:

Om Flamencópolis

Navnet Flamencópolis henviser til en by eller metropol fuld af flamenco. Flamenco er i sig selv mangefacetteret og det er indbyggersammensætningen også i en metropol. Der rummes alle følelser, fusioner og folk. Paco de Lucia og Cameron de la Isla var blandt de første store flamencokunstnere til at eksperimentere med det traditionelle, og i vor tid er det den spanske sanger Rosalía som har sat flamenco på verdenskortet blandt unge, inklusiv unge danskere, med sine moderne fortolkninger af flamenco. Flamencópolis er stedet for folk som lytter til Rosalía og gerne vil høre mere, samt for både dem der elsker flamenco og Paco de Lucia, og dem som knapt ved hvad flamenco er. Flamencópolis er skabelsen af et nyt centrum for flamenco, hvor der eksperimenteres samtidig med at der værnes om tradition og rødder. Hvor der er plads til både nyt og gammelt, og hvor forskellige generationer, køn, etniciteter og nationaliteter mødes kunstnerisk på scenen.

Phyllis Akinyi er primus motor bag Flamencópolis CPH - Concert Performances og kuraterer koncerterne. Hun er uddannet flamencodanser fra det anerkendte Centro de Arte Flamenco Amor de Dios i Madrid, og har boet i Spanien i 7 år fordelt i perioden 2007-19. De sidste par år har hun kurateret en række flamencoshows med nogle af de bedste flamencokunstnere i Madrid og udviklet en eksperimenterende og minimalistisk tilgang til flamenco. Her skal blandt andet nævnes performanceprojekter som Flamenco45, Flamenco sin Fronteras (flamenco uden grænser) og FlamencÁfrica. Akinyi er en af meget få danske flamencodansere som har arbejdet professionelt som solodanser på Tablaos (flamenco spillesteder) i Madrid og Sevilla, og har desuden optrådt i hele Skandinavien, Tyskland, Holland, England, Portugal og USA.

Læs mere på www.phyllisakinyi.com

Flamencópolis er støttet af Københavns Kommunes Musikudvalg.