Change language

  • Dansk
  • English

Menneskebiblioteket

  • ""
Hos Menneskebiblioteket kan du låne bøger som på et hvert andet bibliotek. Forskellen er dog, at “bøgerne” her er levende mennesker.

De repræsenterer grupper i samfundet, som hyppigt er udsat for fordomme og diskrimination på grund af deres livsstil, beskæftigelse, sociale status, etniske oprindelse eller lignende.

Menneskebiblioteket er en almennyttig forening, som arbejder for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldighed i samfundet. Det gør vi ved at skabe et dialogrum, hvor udfordrende og ofte tabubelagte emner kan drøftes åbent, uden fordømmelse. Et sted, hvor mennesker der ellers aldrig ville mødes og tale sammen, kan finde plads til samtale. Udgangspunktet er, at vi alle har godt af at udfordre vores fordomme og hos Menneskebiblioteket må du spørge om alt.

Menneskebiblioteket startede som et event på Roskilde Festival i år 2000, arrangeret af Ronni og Dany Abergel samt Asma Mouna og Christoffer Erichsen fra foreningen Stop Volden. Det første Menneskebibliotek havde åbent otte timer om dagen, fire dage i træk og læserne kunne vælge mellem 50 forskellige titler. Det brede udvalg af bøger gav læsere rig mulighed for at udfordre deres fordomme – en chance de greb. Mere end et tusind læsere deltog i eventet, hvilket overbeviste både bøger, bibliotekarer, læsere og arrangører om, at Menneskebiblioteket havde potentiale til at ændre samfundet.

I dag har Menneskebiblioteket bogdepoter i København, Odense, Aarhus og Esbjerg-Varde og konceptet er udbredt til mere end 85 lande verden over.