Change language

  • Dansk
  • English

Catalonien rykker til Nørrebro

Union deltager som venue og medarrangør, når den 32. udgave af den catalanske festival Aplec Internacional løber af stablen under 48 Timer.

Aplec Internacional er en catalansk festival, der hvert år afholdes et nyt sted i verden. Sidste år fandt Aplec sted i Washington, og i år er vi så heldige, at de besøger København: Nørrebro får et unikt indblik i den traditionsrige middelhavskultur, når 500 catalanere fylder vores gader med dans, mad, festoptog og mennesketårne under dette års 48 Timer Festival.

Aplec Internacional 2019 præsenteres i samarbejde mellem Adifolk Cultura Catalana, 48 TIMER FESTIVAL og Union KBH. Aplec Internacional er en catalansk festival, der hvert år afholdes et nyt sted i verden. Sidste år fandt Aplec sted i Washington, og i år er vi så heldige, at de besøger København: Nørrebro får et unikt indblik i den traditionsrige middelhavskultur når 500 catalanere fylder vores gader med dans, mad, festoptog og mennesketårne under dette års 48 Timer Festival.

Festivalcentrum vil byde på det bedste fra catalansk kultur. Her kan du smage på supper fra Catalonien, spille traditionelle spil, lytte til talks og præsentationer om catalansk kultur og opleve den rige catalanske kulturarv.

Cultural Atheneum
Aplecs hovedkvarter, hvor du har mulighed for at smage catalansk madlavning, opleve traditionelle danse og høre foredrag. Du kan også involvere dig i traditionelle catalanske lege. Fredag er der åbningsshow på Den Sorte Plads og parade til Blågårds Plads, som også er hovedkvarteret lørdag. Og søndag er det Union på Nørre Allé 7, som lægger hus og baggård til festlighederne.

Paraderne
Det er helt centralt for de catalanske kulturtraditioner at gå i optog gennem byen, og under 48 Timer Festival vil du kunne opleve parader alle dage. Det kulminerer med den store kulturelle parade fra Dronning Louises Bro til Sankt Hans Torv og Union, hvor alle festivalens deltagere går med.

Lyden af Catalonien
Ingen Aplec uden musik og dans! Deltag i cirkeldansene ’Sardanes’ til lyden af cobla-orkestrets folkemusikinstrumenter og nyd folkedanse under de daglige festshows. Med en koralkoncert og Habaneres, folkemusik der fortæller historien om catalanske milepæle og sømænds rejser, kan du nyde velklingende toner fra en rig musikhistorie. Aplec er også din mulighed for at opleve det legendariske ildshow og mennesketårnene, ”castells”, som er med på UNESCOs Verdensarvsliste.

 

Læs mere om programmet på vores eventside